Δημιουργικό Εργαστήρι Εισαγωγής στην Τέχνη του Κουκλοθεάτρου

Το DRC σε συνεργασία με την AMAKA διοργανώνουν νέο δημιουργικό Εργαστήρι Εισαγωγής στην Τέχνη του Κουκλοθεάτρου για νέους/νέες ηλικίας 18-25+. 

*** Το εργαστήριο κουκλοθεάτρου ανηλίκων από 16-18 ετών , που ξεκίνησε τον Ιούλιο, θα συνεχιστεί τον Σεπτέμβριο με περιορισμένο αριθμό θέσεων.

Οι συμμετέχοντες του εργαστηρίου θα κατεσκευάσουν κούκλες διαφορετικών τεχνικών και μεσα από βασικές ασκήσεις εμψύχωσης θα αφηγηθούν τις ιστορίες τους.

Ο κουκλοπαίχτης, σαν ένας “μικρός Θεός”, έχει τον αποκλειστικό και πλήρη έλεγχο της ιστορίας που θέλει να αφηγηθεί, από την κατασκευή, στην εμψύχωση και την τελική παράσταση στο δημόσιο χώρο.

Στόχος της τελικής παράστασης είναι η ασφαλής θεατρική έκθεση στο δημόσιο χώρο και η αλληλεπίδραση και το μοίρασμα των σκέψεων και προβληματισμών του κουκλοπαίκτη με το κοινό.

Το εργαστήριο προωθεί την ομαδικότητα, αφού η εμψύχωση μιας ιστορίας στηρίζεται στη συνεργασία και την αλληλεπίδραση μεταξύ των κουκλοπαικτών.

Το κουκλοθέατρο στα πλαίσιο της ψυχοκοινωνικής υποστήριξης μπορεί να ενδυναμώσει, να μεταμορφώσει και να θεραπεύσει. Ο κουκλοπαίκτης δημιουργεί το δικό του κόσμο, που στηρίζεται σε οπτικά σύμβολα και λεκτικές μεταφορές, διευκολύνοντας με αυτόν τον τρόπο το άτομο να εκφράσει τις σκέψεις του, να εξερευνήσει τα συναισθήματά του και να κατανοήσει σε βάθος τον εαυτό του και τους άλλους.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε νέους και νέες ηλικίας 18-25+ και συντονίζεται από ψυχολόγους και επαγγελματίες κουκλοπαίκτες. Περιλαμβάνει επισκέψεις σε παραστάσεις κουκλοθεάτρου και γνωριμία με άλλους επαγγελματικούς θιάσους.

‘Εναρξη: Σεπτέμβριος 2018

Διάρκεια: 2,5 μήνες

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 12 άτομα

Γλώσσα εργαστηρίου: Ελληνικά με δυνατότητα παροχής διερμηνείας

Συχνότητα συναντήσεων: 1 φορά την εβδομάδα για 2,5 ώρες, κάθε Τρίτη 14:00 με 16:30 (η μέρα και ώρα ενδέχεται να μεταβληθεί).

Χώρος: DRC στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής με την ολοκλήρωση του εργαστηρίου.

Για πληροφορίες/αιτήσεις συμμετοχής:

Danish Refugee Council (DRC), Φωκίωνος Νέγρη 42, Δευτέρα- Παρασκευή 10:00-14:00.

Email: [email protected]

Τηλ: +30 694 020 2154

Λόγω περιορισμένων θέσεων- τα άτομα που θα συμμετέχουν στο παρόν σεμινάριο θα ενημερωθούν τηλεφωνικά.

 


This site is registered on wpml.org as a development site.